TRABANT & IFA-TRÄFFEN 2005 I AHLUM, TYSKLAND

Under våren kom en inbjudan från Trabant & IFA Freunde Salzwedel, om att besöka deras årliga träff i Ahlum (2 mil söder om Salzwedel). Detta årets träff ägde rum 15-17 juli.

Vi tackade JA till inbjudan och påbörjade den drygt 800 km långa resan kl 06 på fredag morgon, 15 juli.

Färden startade i Sollebrunn, och efter en halvtimmes färd mot Trollhättan så var vi fulltaliga och redo att åka åt rätt håll, söderut... till Helsingborg-Helsingör, och sedan Rödby-Puttgarden.

Klockan ganska precis 22.00 när vi väl var framme i Ahlum.

Vid ingången till campingen vajade holländsk, tysk, svensk samt f.d. DDR's fana.

Vi blev mycket väl mottagna av våra tyska vänner, som hade ställt en QEK Junior samt en Klappfix till vårat förfogande (bägge tillverkade i DDR, och bägge möjliga att köra med en trabant).

Förutom den lokala klubben fanns det bland besökarna ett stort antal holländare, som själva anordnar en årlig träff i Epse, men även folk från många andra ställen i Tyskland.

Träffen var mycket välorganiserad.

Det var artistuppträdande, det visades IFA-filmer på storbilds-TV, där fanns öltält, och i programmet ingick också ett mycket intressant besök hos Salzwedels järnvägsmuseum m.m..

På lördagen blev vi inbjudna att skära första skivorna av en tårta utsmyckad som svenska flaggan, blåbär och persikor, som filmades och fotograferades.

Vi blev fotograferade och lätt intervjuade av den lokala tidningen, som också redan hade skrivit en artikel om träffen och det stundande Sverige-besöket.

Vistelsen i Ahlum blev kort, men mycket givande.

Det knöts många nya kontakter.

Eftersom det såldes IFA-souvenirer och bil-delar passade vi också på att handla en del.

Det blev en mycket lyckad helg, och vi hoppas att fler får möjlighet att följa med nästa år, då vi också är inbjudna till trabantträffen i Epse, Holland.

Ett stort extra tack till Nancy, Mathias, André och övriga i Salzwedel Trabant & IFA Freunde, för att ni tog hand om oss så väl.

Berndt, Lukas, Lars & Leo-Paul