3:e internationella Trabant & IFA-träffen i Insjön 2009

Ja, då är vi hemma igen efter att ha tillbringat nästan en vecka i Insjön på den vackert belägna campingen nere vid sjön. Även denna träff, med deltagare förutom från Sverige även från Norge och Tyskland, blev mycket lyckad även om vädret inte var det bästa varje dag.

Janne Englund och familjen Axelsson hade lagt ner mycket arbete på att få till ett bra arrangemang och det blev också mycket lyckat.

En dag gjorde vi en heldagsutflykt med veteranbuss , körd av Janne, till en samlare som bor långt in i Dalarnas skogar utan tillgång till elektricitet, som samlade på det mesta exempelvis bilar, maskiner och telefoner. Efter besöket hos samlaren fick vi åka ångbåt med en båt från mitten av 1800-talet, det blev en mycket intressant dag.

Det blev också en del mekande på träffen. Bosse Wallenberg hade glömt att stänga av tändningen på sin Trabant vilket fick till följd att elektronikboxen brände. Via delar från Jan - Erik Axelssons reservdelsbil fick vi löst det problemet.

Våra tyska vänner från Halle hade också problem med sin Wartburg 312 då växellådan gick sönder. Via Dan Andersson i Bankeryd köptes en ny låda som sedan monterades hos en bekant till Janne utanför Insjön.

Själv passade jag på att sätta Attila Muhi i arbete. Eftersom han är elektriker fick han äran att sätta på en helt ny och komplett tändplatta på min Wartburg som därefter funkar perfekt.

Träffen avslutades med en grillkväll i det inhyrda partytältet där en mycket duktig trubadur stod för underhållningen, tyvärr har jag glömt hans namn.

Priset till träffens snyggaste IFA- fordon gick till Erland Olsson från Ljungskile och hans nyrenoverade Trabant som är något utöver det vanliga.

Tyvärr blir det nog ingen mer träff i Insjön då det finns långt gångna planer på att bygga järnväg på campingens mark. Vi tar därför gärna emot förslag till annan plats inför nästa år.

Berndt Andersson